Over mij

De manier waarop het menselijk lichaam werkt heeft mij altijd gefascineerd. Dit bracht mij ertoe om na de middelbare school fysiotherapie te gaan studeren. Tijdens mijn werk als fysiotherapeut kwam ik in contact met osteopathie, hier vond ik een meer complete benadering van de mens als geheel waarbij het lichaam aangezet wordt tot zelfregulatie en herstel van de oorspronkelijke balans.

 

Van 2012 tot 2020 ben ik als docent verbonden geweest aan de opleiding osteopathie van het College Sutherland in Amsterdam. Ik vind het belangrijk om mijzelf als mens en als osteopaat verder te blijven ontwikkelen, daarom volg ik regelmatig cursussen en heb ik de aanvullende 2-jarige opleiding Osteopathie bij baby’s en kinderen gevolgd.


In mijn praktijk behandel ik mensen van alle leeftijden met uiteenlopende klachten. Elk mens wordt ‘gevormd’ door zijn eigen verhaal, het lichaam vertelt hoe patronen zich in de loop van de tijd hebben opgebouwd. Dit zijn niet alleen fysieke patronen maar ook psychische of emotionele spanningen hebben een impact op het totale functioneren. Op het moment dat je weer in verbinding kunt komen met je lijf en het lichaam in beweging gezet wordt kan de gezondheid zich weer optimaal uitdrukken en kan herstel plaatsvinden.


Gevolgde cursussen en nascholingen:

Functionele anatomie (dissectie-onderwijs)

Osteopathie in het bereik van de pelvis minor (vrouwelijke bekkenorganen) 

Embryologie – Embryo in beweging 

Advanced cranial osteopathy

Workshop Systemisch Werk voor Ondernemers 

Thema’s in de pediatrische osteopathie vanuit een fasciale en membraneuze benadering

Pediatrie – Osteopathie bij baby’s en kinderen 

Anatomie en ontogenese van de mens binnen het kader van het osteopathisch concept

Osteopathie en wetenschap (Methodologie)

Voedingsleer en osteopathie

Wetenswaardig Weten voor de Osteopathie in de praktijk

Evolutionaire fysiologie

Opleiding Osteopathie bij kinderen (diploma 2022)

Realiteit – Informatie – Mens